aug 182011
 

Fototur til Åke Danilsson bilkirkegård ved Ryd i Sverige tirsdag d.16.8.2011.

Jeg har de sidste par år haft  planer om at tage op og se Bilkirkegården i Kyrkö Mosse, hvor Ake Dannilsson boede og arbejdede, til han flyttede fra stedet i 1992. Desværre ligger stedet et stykke oppe i Sverige, så man kører bare ikke lige derop en eftermiddag.  Da jeg havde en fridag og vejret lovede tørt og solrigt, besluttede jeg at nu skulle det være.

På mange fotosider har jeg set rigtig mange gode billeder fra stedet og på en af siderne hæftede jeg mig ved, at fotografen havde valgt at fokusere meget på detaljer i sine billeder. Det så rigtigt godt ud, så det ville jeg have i baghovedet. Da jeg lidt før frokost kom frem, var den lille parkeringsplads allerede fyldt med biler. Jeg fik dog lige klemt mig ind. Der var ingen andre danske, men en del tyske og svenske biler.

 

Jeg havde på en hjemmeside læst, at bilerne lå spredt rundt om i mosen og at det ville være klogt at tage gummistøvler med, så det havde jeg gjort og det var også nødvendigt.

Alle bilerne ligger i smuk natur mellem nåletræerne i mosen. Farven på mosset og træerne var rigtig saftig grøn, da jeg var der.

Lyset var en del svingende. Til tider stærk sol med mange skygger og stor kontrast nede mellem træerne og overskyet med manglende lys på motiverne. Jeg valgte ikke at bruge stativ, men bruge Iso 800- 1250 og blitz.

Jeg gik rundt på stedet i ca 3 timer, hvor jeg i starten brugte mit zoom objektiv til detaljerne på bilerne. Derefter skiftede jeg til min vidvinkel for at få stemningen på pladsen og få nogle af bilerne i et andet perspektiv.

Da jeg kom hjem og så billederne, synes jeg, at træerne og det grønne mos var meget dominirende. Jeg eksperimenterede en del med billedbehandlingen og fandt en rustik stil, som jeg synes passede godt til alle de rustne ting som lå spredt rundt mellem de grønne træer.

 

 

  

 

 

Dette er et lille uddrag af de billeder jeg tog, men du kan se alle billederne  her.

Billederne er taget med.
Canon EOS 7D
EF 24-105mm f/4L IS
EF-S 10-22mm f/3.5-4.5
Flash Canon Speedlite 420EX

Billedbehandlingen.

Billederne er IKKE lavet som HDR, men kun behandlet Ligthroom 3
Jeg lavede en Preset, hvor jeg i Basic funktionen ændrede på nedenstående parametre.
Efterfølgende blev hvert billede efterjusteret med Exposure og Sharpen.

Beliggenhed:
Bilkirkegården ligger ud til vej 119, to kilometer vest for Ryd i det sydlige Småland. Hvis du kommer fra Lönsboda i det nordøstlige Skåne og fortsætter ad vej 119 mod Ryd, ligger bilkirkegården på venstre side af vejen. Et skilt viser ind til pladsen.

Link:
Kort beskrivelse af stedet:  http://www.sydsverige.dk/?pageID=443
 Du er velkommen til at skrive en kommentar. Positiv som negativ. 

 

  2 Responses to “Fototur til bilkirkegården ved Ryd”

  1. Flotte billeder af et godt sted at tage fotos, jeg vil der sammen med nogle venner i Maj i år tage dertil, håber vi får en god tur, tak for den gode info om pladsen 🙂

 Leave a Reply

(required)

(required)