okt 282011
 
Fototur til Söderåsen.

I dag havde jeg en fridag fra arbejde som jeg brugte på at tage op til Skäralid i Söderåsen Nationalpark i Sverige for at tage billeder af efterårs farverne og billeder af vandet i åen som løber gennem den ca. 100 meter dybe kløft.

Da jeg vågnede om morgen var det noget tåget, men vejrudsigten havde lovet opklaring og måske en smule sol op af dagen. Det blev dog ikke til noget sol, men tågen havde da lette noget da jeg kom derop.

 

Jeg havde besluttet at jeg ville koncentrerer mig om at få taget nogle billeder af vandet bevægelser i åen og skovens træer i de meget flotte efterårs farver.

 

 

 

 

Åen løber i en en utrolig smuk dal, der skærer sig ned gennem åsen. Åen, som tidligere var meget større, har gennem mange hundrede år formet dalen så den i dag er et flot skovvandløb som løber helt naturligt med alle de forhindringer man kan tænke sig i form af klipper og væltede træet. Nogle steder smal, andre steder breder den sig ud.

 

 

 

Her er al den naturlige variation, man kan tænke sig. Døde og væltede træer får lov at ligge og rådne til gavn for svampe og insekter.

 

 

 

 

Söderåsen Nationalpart er et 16 km² skov- og klippelandskab som ligger i den østlige del af Söderåsen. Söderåsen er en bjerghorst dannet for flere hundrede millioner år siden ved
omvæltninger i jordskorpen, hvor bjergstykkerne blev presset op, så de kom til at stå på skrå. Söderåsen er ca. 30 km lang og 10 km bred.

Alle billederne er skudt med en Canon EOS 7D på stativ og manuel exponering.
Af objektiver har jeg brugt en Canon Canon EF 24-105mm og en Canon EF 17-40mm. Begge med et circular polarizing filter monteret.

Klik på billedet for at se det i stor størelse.

  

  

  

                                                    

 

Kort over parken ved Skäralid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GPS kort over turen langs åen.

 

 Leave a Reply

(required)

(required)