okt 022011
 

Vandretur på Söderåsen i Sverige lørdag d. 1.10.2011

Vi var 24 personer fra Københavner logen som sammen tog til Sverige for at vandre på Söderåsen. Jeg havde hjemmefra planlagt at vi skulle vandre ved Klöva Haller og ved Skarrild.

Vi mødtes på Hellerup station og kørte op til Helsingør, hvor vi tog færgen over til Helsingborg. Fra Helsingborg var der ca 35-40 km op til Söderåsen, hvor vi ankom i strålende solskin.

Efteråret var godt i gang og skoven var klædt i brune og gule farver. Skovbunden var fyldt med farvestrålende svampe.

Fra Klövar Haller vandrede vi  ca. 14-15 km. Vi gik på afmærkede og uafmærkede stier,  gennem skov områder, og over åbent land. Mange steder var der meget kuperet. Især de første par km var vanskelige. Vi gik nede i bunden af den ca. 100 meter dybe kløft langs åen. Visse steder var der meget fugtigt og andre steder, var vi nødt til at gå på langs af skråningen. Der var også steder, hvor væltede træer spærrede stien, så man lige måtte kravle over eller gå uden om, som det også ses på billederne.
Da vi havde gået et par kilometer, kom vi frem til vadestedet, hvor vi skulle over åen. Der ligger store sten til at gå på, men…..da jeg var der først i september på en rekonoseringstur var det ikke muligt at komme over, da vandstanden i åen var for høj. Heldigvis havde jeg en plan-B som bestod i, at vi ved vadestedet ville kravler de ca 100 meter op af skranten for at fange skåneleeden, som vi så ville følge gennem skoven ud på åbent land. Her kunne vi så følge grusvejen og stierne  tilbage til bilerne.

Det blev dog ikke nødvendigt, da vandstanden i åen nu var mere normal. Vi kunne komme over, via en træstamme som var væltet ned over åen.

Da vi ud på eftermiddagen kom tilbage til bilerne, kørte vi de ca. 10 km over til Skarild som også ligger i Nationalparken. Ved Skarrild ligger der et naturcenter og en restaurant. Her slog vi os ned og købte noget mad og drikke. Da vi havde siddet et stykke tid, gik vi i spredt orden rundt om den smukke sø ved Skarrild. Da alle havde rundet søen, var klokken blevet 17 og det var tid til at vende næserne mod København og køre hjem.

Kort over Söderåsen

 

Vandreturen ved Klöva Hallar

 

Kort over Skaralid.

Links:

Söderåsens Nationalpark 1

Nationalpark Söderåsen

 

 Leave a Reply

(required)

(required)