jun 272011
 

Vandretur langs Stevns klint søndag d. 26.6.2011

Søndagens tur stod denne gang på vandring ad trampestien langs Stevns klint. Stien går mellen Bøgeskov havn i nord og Rødvig lystbådehavn i syd og er ca 20 km lang.
Vi var 12 personer fra Logen, som ville starte vandringen i Bøgeskov havn og gå mod syd til Rødvig.

Da der ikke går nogen offentlig transport til Bøgeskov havn om søndagen, havde vi aftalt at mødes på Køge station. Herfra kørte vi,  i de biler vi havde til tilrådighed til Bøgeskov havn og satte alle af. Derefter kørte chafførene alle bilerne til Rødvig og parkerede dem der, så vi havde dem der, når vi hen under aften ville nå frem. Alle chaufførerne kørte så tilbage til Bøgeskov havn i en bil. Denne ene bil måtte vi så efterfølgende hente, når vandringen var endt.

Da klokken blev 11, var vi endelig klar til at starte vores tur. De første 2 km gik vi i strandkanten. I starten gik det forholdsvis let. Der var en del store sten, som vi var nødt til at gå uden om. Da vi kom til starten af klinten, så vi at vandet stod helt op til foden af klinten. Vi var noget usikre på, om vi kunne komme tørskoet forbi, men vi besluttede at prøve. Som man kan se på billederne, var det rimelig heldigt, at de fleste kom tørskoet forbi klinten. Efter ca. 1 km kom vi til en trappe som gik op til toppen af klinten, men vi var ikke sikre på, om det var den rigtige vej. Vi valgte at gå lidt videre og efter en halv kilometer, kom vi så til stien, som gik ind i landet og videre op til toppen af klinten.

Stien følger Stevns klint som er noget af Danmarks mest interessante natur. Klinteskrænten er imponerende og smuk. Med en højde på op til 41 meter er det et dramatisk landskab. Den hvide klint er fantastisk smuk, og udsynet over havet rækker vidt. Havet neden for klinten er grønt, p.g.a kalkbunden som strækker sig ud i havet. Langs stien ligger en række af andre natur og kulturoplevelser som fx Højerup Kirke, Boesdal Kalkbrud, Holtug Kridtbrud, Flagbanken, Koldkrigsmuseet på Stevns fortet og Stevns Fyr.

Da vi nåede Holtug Kridtbrud, var der flere som begyndte at snakke om mad og da klokken nærmede sig 13, besluttede vi at indtage den medbragte frokost. Næste stop var ved Højerup Kirke, hvor vi tilbragte en time med at se kirken og spise  is.

Fra Højerup Kirke gik turen videre langs klinten og forbi koldkrigsmuseet,  inden vi nåede Rødvig ved 18 tiden. Ved havnen fandt vi et sted, hvor de serverede kolde fadøl. Efter at have slukket tørsten gik vi op til bilerne og kørte tilbage til Køge station.

Links:
Højerup gamle kirke
Kort over stien

 

 

 Leave a Reply

(required)

(required)