dec 272002
 

img_0033Turene fra 2001 – 1984

26 – 28/1-2001

Den årlige herretur løb af stablen som sædvanlig i sidste weekend i januar. Vi var fuldt hold og Jan havde lovet sne så grejet var pakket og vi var som en flok staldkåde hingste i forårssolen, da vi havde læsset det sidste i vognen og vi var på vej. Første stop Scanlines færge, Finn overtager kommandoen og han taler sig gudhjælpemig til en gratis overfart + 5 x kaffe. Vi andre troede ikke vores egne ører, men Finn tryller, så stemningen var høj da vi lagde til i Sverige. Vi nåede hytten ca. kl. 18. Vejret: +2° og ikke et gram sne. ”Ikke noget problem” sagde Jan, sneen kommer natten mellem lørdag og søndag, så vi gik trygt til bords med svensk pølseret á lá Finn Fidell. Nu blev der sat vand over til kortspil + det løse, Irsk kaffe og en kande som vist nok faldt i smag hos Krabbe. Lørdag kørte vi til Laholm, Vallåsen, Kardac Axel´s fiskebytte og hjem til frokost kl. 17. Der var gået lidt koks i tidsplanen, så Fred Åge der stod for aftensmaden: Dyrekølle med nøddekartofler og vildtsauce. Meddelte servering kl. 22. Kokken havde desværre brugt alle kræfterne til maden så efter at ha´ afprøvet Finn´s nye terrasse som holdt stand, tørnede Fred Åge ind kl. 24. Derefter var det Finn´s tur til at bide i sofaen og imedens vi andre lige slappede af i en ½ time med lukkede øjne, klarede Finn lige opvasken. Søndagen gik med en tur til søen og en god frokost inden vi ryddede op og vendte næsen mod Sjælland. Jan er holdt op med at love snevejr og Voldborg er stoppet som metrolog. Lidt statistik: Siden 1984 har der været skiføre 5 gange, nemlig i 84, 85, 87, 88 o i 95, så det er hårde ods vi er oppe imod, men vi håber hver gang.

Tak for i år. 2xJan, Fred Åge, Flemming og Finn.

28-30/1-2000

Denne gang var vi 4 der var fit for fight. Krabbe havde desværre fået uventet besøg, så han måtte melde fra. Vi ankom til hytten kl. 18 og fyrbøder Flemming i straks i gang. Efter 2 timer havde han sørget for de sædvanlige 30°. Finn stod for lækker aftensmad og alt imens vi bandede over vejret, det havde simpelthen pisset ned lige siden vi tog hjemmefra, blev der gjort klar til lidt kortspil. Jan mixede et par kander, eller var det en gryde, med porter, øl, citronvand og pernod og Jens Åge blandede kortene. Men lige meget hjalp det, Flemming var urørlig i aftenens davoserjazz. Lørdagsvejret var lige så deprimerende så vi startede bilen op og kørte os en lang tur og så på diverse hytter rundt omkring. Nu var det frokosttid så vi vendte næsen ad högahalme til. Et lille ophold i regnen lokkede os ned til søen – alt var ved det gamle. Jens Åge stod for aftensmaden kalveculotte med aspargeskartofler og druer umm lækkert. Så var der en der råbte revanche! Og straks blev kortene blandet. Denne gang var Finn bedst. Efter adskillige gryder og irske kaffer tørnede vi ind kl. 5. Søndag med flot vejr hjalp lidt på humøret. Nu vil sige tak for denne gang g håbe på noget godt skivejr næste januar. Flot terrasse du har fået banket op Finn.

Hilsen Flemming, Jens Åge, Finn og Jan.

29-30-31/1-1999

Denne gang var vi samlet alle mand d.v.s. 2xJan, Flemming, Jens Åge og Finn. Det var postkortvejr, men der manglede desværre noget sne. Det var -12° da vi ankom til hytten kl. 18.30 så fyrbøderen gik straks i gang. Lørdag var vi en tur nede på søen for at checke isen. Den knagede noget men holdt. Efter frokost tog Jan, Flemming og Finn til Vallåsen og stod på ski i et par timer. Det var rigeligt med den kulde (-15°). Så var der dømt aftensmed og Jens Åge var ”chef de la coisine” Dejlig mad og nu skulle der spilles kort. Det var på dette tidspunkt at den frygtelige sandhed så småt begyndte at gå op for os ØLSITUATIONEN VAR KATASTROFAL. Da vi havde drukket øl i snapseglas i en times tid for at få det til at strække og klokken efterhånden var blevet 4-5 stykker måtte vi gå tørstige i seng. Søndagens redningsmand Jens Åge foreslog en tur til hans hytte hvor der var et buffer lager øl. Det blev vedtaget enstemmigt så dagen var reddet. Nu har vi spist en god frokost så efter lidt pakning og rengøring er det hjemad igen.

Tak for denne gang.2xJan, Flemming, Jens Åge og Finn.

30/1 ›1/2-1998

Denne gang skulle vi være fuldtallige, men men men, Krabbe var desværre nødt til i sidste øjeblik, at melde fra. Vi havde ellers glædet os alle sammen til at høre hvordan det gik med helbredet osv. Vi håber du kommer med næste gang. For første gang havde vi droppet skiene. Vejret var flot og koldt, men der manglede sne. Vi kørte en tur over til Jens Åges hytte og så på alle forbedringerne. Så vendte vi næsen imod skovhytten til en bid brød. Derefter ned og kigge på søen, hvor vi ærgrede os over ikke at ha` taget vores skøjter med. Det må vi huske næste gang. Nu måtte vi tilbage til hyttet for det var koldt (-16°). Heldigvis er der altid varmt inde i hytten sjældent under 25° så vi hyggede os med nogle historier var de varme lande og et slag agurk.

Tak for denne gang. Flemming, Jens Åge, Finn og Jan.

24-26/1-1997

Den årlige ”herretur” skulle afholdes, men desværre måtte ”krabbe” melde fra. Vi ønsker alle at Jan`s ben kommer helt i orden så vi alle kan være sammen igen næste år. Desværre ikke så meget sne til langrend, men flot vejr med sol og frost så efter en kigger i Vallåsen på vej herop fredag aften var alle enige om at stå alpint lørdag 9-12. Finn skulle nok vække os, så da vi havde vækket Finn en times tid efter tidsplanen kom vi afsted. Vi havde en dejlig formiddag og fik os en velfortjent frokost hjemme i hytten. Om eftermiddagen var vi på søen. Flot is 30-40 cm tyk. Næste gang tager vi skøjter med. Nu skal vi desværre hjemad igen.

VI takker mange gange. Flemming, Finn, ”Fred Åge og Jan.

27-28-2971-1995

Den årlig Herretur blev for 1. gang i mange år afholdt i snevejr. Vi var på Vallåsen fredag aften og på langrend lørdag og søndag. Føret var fint især om søndagen hvor solen tittede frem og der var faldet sne fra lørdag aften og hele natten. Vi havde det pragtfuldt på nær Jan der fik lidt bjergsyge lørdag aften. Det var vist noget med den tynde luft heroppe. Nu skal vi desværre hjem men vi glæder os til næste år. Finn har lovet at der så vil være varmt vand og færdigbygget sauna.

Tak for denne gang. Jan Fredslund, Finn, Jens-Åge, Krabbe og Flemming Larsen

28-29 og 30/1-1994

Så mødtes vi igen ved vores årlige sammenkomst. Denne gang fuldtallige, nemlig Flemming, Jan Krabbe, Jens Åge, Jan F. og Finn. Desværre ikke nok sne til langrend, men vi fik afprøvet alpin brædderne om lørdage ovre på Vallåsen. Super vejr med høj sol og -5º og masser af ”sild”. En dejlig weekend hvor vi byttede en masse løgnehistorier. Nu må vi desværre hjemad men vi glæder os allerede til næste gang.

På gensyn. Jan F. Pedersen, Jens Åge, Finn Larsen, Flemming Larsen, Jan Krabbe

5,6,7/2-1993

Er verden da rent alave? Nu har vi ikke set sne til skiløb heroppe siden 1988. De er da utroligt, men vi er stædige og håber naturligvis hver gang. Vi troede ikke vores egne øjne, da vi vågnede lørdag morgen (10.30) og sneen dalede ned, men ak, det blev desværre ikke til så meget, til gengæld fik vi vist ”Fred Åges” hytte til Flemming og Finn`s dartspil blev indviet. Vejret var flot om søndagen, så vi gik en dejlig tur ned til søen, for at se om isen kunne bære. Nu vil vi vende næsen hjemad igen og håbet om sne til næste år, det har man a lov at ha`.

Tak for en dejlig weekend. Jan, Finn, Flemming og Jens Åge.

24-26/1-1992

Denne gang skulle det være, sne eller ej. Vores årlige ”Herre Tur” var glippet siden 1988 p.g.a. Snemangel. Vi ankom fredag kl. 18 i højt humør. Skønt igen at være sammen heroppe og snakke om gamle dage. Lørdag tog vi op til ”Fred Åge`s” hytte. Dejligt gammelt hus med masser af atmosfære, men kors hvor var det koldt. Hjem til hytten og få en dejlig frokost med masser af danskvand til. Søen lå blank med is på så vi ærgrede os lidt over vi ikke havde tagget skøjter med. Vejret har været skønt med sol og Jan var ikke langt fra at ”låne” badstuen nede ved søen. Da Fred Åge havde samlet den sorte klapstol for tredje gang kom vi pænt i seng søndag morgen kl. 5.30. Nu må vi desværre hjemad.

Tak for denne gang. Jan Krabbe, ”Fred Åge”, Finn Finell og Jan Fredslund

20/3-1988

Den årlige ”herretur” er nu ved at være forbi for denne gang. Herrene var Jens Åge, Jan Krabbe, Finn og Jan Fredslund. Vi har som sædvanlig hygget os med god mad og drikke krydret med skiløb. Her lå 35 cm. Sne, men temperaturen var for høj så det voldte vores chef smører Jens Åge nogle problemer men de blev løst som så mange andre.

Vi glæder os til næste gang. Jens Åge Sørensen, Jan Krabbe, Finn og Jan Fredslund.

25/1-87

Ja, så overlevede vi også dette års Herre tur. Fint skiløb om lørdagen hvor vi både nåede den lokale langrendsbakke og at komme på en ”vildmand” hjem til hytten og slalom i Syd Alpin, Fladalt. Det gik fint for alle på nær de stakler som Finn majede med i liften. Om søndagen nøjedes vi med at se styrtløb og slalom fra Kitzbühel da det regnede.

Tak for denne gang. Flemming Larsen, Jens-Åge, Finn Larsen, Krabbe, Jan.

24/1-1986

Så løb den årlige herretur endelig af stablen. Flemming kunne desværre ikke, men vi havde det da sjovt alligevel. Sne var der ikke meget af, så vi brugte tide til at studere området grundigt for egnede bakker, og fandt så sandelig et sted med en 200 meter lang løjpe og skilift. Stedet ligger i Timmershult ca 16 km fra Khäned. Vi glæder os til noget mere sne så vi kan prøve vores færdigheder på slalomski. Øllet slap op søndag kl. 17, så nu er det med at komme afsted.

Tak for denne gang. Jens Åge, Jan Krabbe, Finn Larsen og Jan.

8-10/2-1985

Kære Linda.

Tak fordi du lånte os din Finn som skiguide. Vejret var det bedst tænkelige, herlig sol og – 15ºC. Vi fandt alle tiders skibakke – knolden hed Grötsjöhult og jeg tror vi fældede det halve af skoven da vi stod ned. Finn har lovet at næste gang er der en skilift og en ryddet løjpe – det har skovløberne heroppe forlangt. Til de bedre halvdele som vi så skammeligt måtte efterlade hjemme er der kun et at sige nu: Vi savner jer.

Tak for denne gang. Flemming, Jens Åge, Jan Krabbe, Jan Fredslund og Finn.

24-26/2-1984

Tak for en dejlig weekend, med masser af mad og drikke. Det var jo herligt at komme søen rundt på de lange ”brædder”, det gør vi meget gerne om en anden gang.

Hilsen Flemming, Finn, ”Fred”Åge og Jan.